Voordat u gebruik kunt maken van een e-mailadres op uw eigen domein, is het cruciaal dat u eerst een e-mailaccount aanmaakt binnen de DirectAdmin omgeving van uw webhosting pakket.

Emailadres aanmaken in DirectAdmin

U logt hiervoor in op de DirectAdmin omgeving waarvan u de inloggegevens na bestelling per mail hebt ontvangen. Houd deze gegevens goed bij de hand, want u zult ze altijd nodig hebben bij het aanmaken van e-mail en het beheren van uw hosting. Zodra u bent ingelogd, ziet je een kopje E-Mail Accounts, zoals in het plaatje hieronder te zien is en waar de pijl naar toe verwijst.

directadmin

Hier klikt u op, gevolgd door het linkje ”Create mail account” welke u links bovenaan ziet staan op deze pagina. Hiermee komt u op de pagina waar u een e-mail account kunt aanmaken. U krijgt nu een scherm te zien waar u zelf de gebruikersnaam (het stukje voor @domein.nl) en het wachtwoord van uw eigen persoonlijke mailadres kunt invoeren. Ook het aantal te verzenden mails (Send Limit) en de opslagruimte (Email Quota) zijn hier in te stellen. In theorie hebben wij dit al voor u ingevuld en hoefr u daar verder niet direct iets aan te wijzigen. Voor de opslagruimte (Email Quota) kunt u een 0 aangeven zodat hier geen limiet bij wordt ingesteld indien u dat wenst.

Klik nadat u alles naar wens hebt ingevoerd, op “Create”.

E-mailadres is succesvol aangemaakt

Gefeliciteerd! U heeft zojuist een e-mailaccount aangemaakt in DirectAdmin.
U krijgt een scherm met alle gegevens. Deze gegevens heeft u nodig om het account in te kunnen stellen in een e-mailprogramma.

E-mail instellen

Wanneer u uw e-mailaccount aangemaakt heeft, kunt u deze ook gebruiken in verschillende e-mailprogramma's. We hebben voor een aantal e-mailprogramma's handleidingen beschikbaar gesteld. U vind deze handleidingen bij "Vraag en antwoord" onder het kopje "Email", of klik hier om ze direct te bekijken.

Inloggen in webmail

Wist u dat u met uw net aangemaakte e-mailadres ook kunt inloggen op de webmail, met daarin tientallen zeer handige features?

Mocht u tegen problemen aanlopen neem dan gerust even contact met ons op. We helpen u graag!