E-mail instellen op iPhone of iPad

Deze handleiding beschrijft hoe je je email kunt instellen op je iPhone of iPad.

Zorg er voor dat u het wachtwoord van het op te halen e-mailadres weet. U kunt een nieuw e-mailadres aanmaken, of een wachtwoord van een huidig emailadres wijzigen, via het controlepaneel van je hostingpakket.

Pak uw iPhone, en ga naar “instellingen” en vervolgens naar “Mail, Contacten, Agenda”. Klik daar op “Nieuwe account”.

Vul op het volgende scherm Naam, E-mail, wachtwoord en beschrijving van het e-mailadres in. Je kan evt. bij Naam en Beschrijving dezelfde omschrijving vermelden. Klik op volgende zodra je alle gegevens hebt ingevuld.

Op deze pagina kun je de overige gegevens van je e-mailadres instellen. Bij NetMatters geldt dat zowel de inkomende als de uitgaande mailserver mail.domeinnaam.nl zijn. Hierbij is domeinnaam.nl natuurlijk je eigen domeinnaam.

Als gebruikersnaam vul je jouw e-mailadres in.

Klik op volgende.

Zodra je op volgende hebt geklikt zal je iPhone of iPad om identiteitscontrole vragen. Klik op “Ga door” om de mailconfiguratie af te ronden.