E-mail instellen op Android

Let op: in dit artikel gaan we uit van Android versie 4.4 op een Samsung toestel. In andere versies van Android of bij een toestel van een ander merk, kan het voorkomen dat alles er iets anders uitziet. De stappen die je moet doorlopen zullen echter bijna hetzelfde zijn.
  1. In het applicatiemenu kies je voor E-mail (zie afbeelding 1).
  2. Je zult een nieuw venster te zien krijgen waar je wordt gevraagd om je e-mailadres en wachtwoord (afbeelding 2). Voer uw (volledige) e-mailadres en wachtwoord in en kies Handmatig.
  3. Vervolgens wordt om het type account gevraagd (afbeelding 3). Kies hier voor IMAP.

4. Een nieuw venster zal worden geopend. Vul de juiste gegevens in (afbeelding 4):

• Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres (bijvoorbeeld: adres@domeinnaam.nl)
  • Wachtwoord: het wachtwoord van je e-mailadres
  • IMAP-server: mail.domeinnaam.nl
  • Poort: 143
  • Beveiligingstype: Geen
Vervang domeinnaam.nl in het voorbeeld door je eigen domeinnaam. Stel je website is te bezoeken op www.jansen.nl, dan vervang je domeinnaam.nl in de voorbeelden door jansen.nl.

5. Klik op volgende. De serverinstellingen voor de inkomende e-mail zullen nu worden gecontroleerd. Na de controle zul je de serverinstellingen voor de uitgaande e-mail moeten instellen (afbeelding 5). De juiste gegevens hiervoor zijn:

• SMTP-server: mail.domeinnaam.nl
  • Poort: 587
  • Beveiligingstype: Geen
  • Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres (bijvoorbeeld: adres@domeinnaam.nl)
  • Wachtwoord: het wachtwoord van je e-mailadres
6. Vervolgens kunt u de controlefrequentie instellen (standaard 15 minuten) en kun je er voor kiezen om e-mail standaard vanaf het zojuist ingevoerde account te verzenden (Afbeelding 6).

7. Als je nu op volgende klikt krijg je het laatste scherm. Hier geef je het account een naam en geef je je eigen naam op (afbeelding 7).
8. Klik op volgende op de instellingen op te slaan en gebruik te maken van je e-mail (afbeelding 8)