Hier kunnen meerdere oorzaken aan ten grondslag liggen.

Controleert u in eerste instantie of dat u de juiste gegevens hebt ingevuld in uw e-mailprogramma.

Als u er zeker van bent de juiste gegevens te gebruiken komt het wellicht doordat uw internet leverancier zoals KPN, Ziggo of Planet de SMTP server blokkeert. Hierdoor kan uw e-mailprogramma geen e-mails meer versturen. Om dit op te lossen dient u de uitgaande mailserver van uw eigen internet provider te gebruiken. Houd er rekening mee dat 'Voor deze server is verificatie vereist' is uitgeschakeld wanneer u de uitgaande mailserver uw Internet Provider gebruikt.