NetMatters stelt limieten aan het gebruik van schijfruimte. De limiet is afhankelijk van het hosting pakket wat u heeft aangeschaft.

U dient er zelf voor te zorgen dat uw website binnen deze limiet blijft.

Gevolgen overschrijding schijfruimte

Wanneer u de meer dan de toegestane hoeveelheid schijfruimte heeft verbruikt zal, in tegenstelling tot het overschrijden van het dataverkeer, uw website niet worden afgesloten. Echter heeft dit wel ernstige gevolgen voor uw e-mail en FTP.

Op het moment dat uw schijfruimte vol is, zal de server geen e-mail meer accepteren voor uw domeinnaam. Ook is het mogelijk dat u problemen zult ondervinden met het inloggen via webmail.

Oplossingen

Mocht u over de limiet heen gaan is dit natuurlijk erg vervelend, vooral wanneer u geen e-mail meer kunt ontvangen. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurd, zijn er een aantal oplossingen.

Om te bekijken waar het knelpunt zit, logt u eerst in via www.uwdomein.nl/config (vervang uwdomein.nl met uw domeinnaam) en klikt u op "Site Summary / Statistics / Logs". In de tweede tabel kunt u zien hoeveel schijfruimte er verbruikt wordt per domeinnaam. In de derde tabel ziet u staan: "Total Disk Usage (MB)". Hieronder kunt u zien hoeveel er gebruikt wordt door uw e-mail en/of databases. Op basis hiervan kunt u bepalen wat in uw situatie het knelpunt vormt.

Wanneer de statistieken aangeven dat uw e-mail veel schijfruimte verbruikt, lees dan hieronder het deel over webmail gebruikers. Bij grote databases kunt u contact opnemen met onze helpdesk over hoe u dit het beste kunt verkleinen of beheren.

Verwijder ongebruikte bestanden van uw website

Vaak staan er op een website bestanden waarvan u vergeten bent dat deze er stonden. Deze kunt u waarschijnlijk veilig verwijderen. Mocht dit voor u geen optie zijn omdat alle bestanden belangrijk zijn voor het functioneren van uw website, kunt u uw schijfruimte altijd upgraden (zoek op keyword: 'upgraden').

Webmail gebruikers

Wanneer u alleen gebruik maakt van webmail, blijven alle berichten op de server staan. Dit kan dus tot gevolg hebben dat uw volledige schijfruimte hierdoor wordt benut. Vooral wanneer u veel e-mails ontvangt met grote bijlagen. Wij raden gebruikers aan over te stappen op Outlook. Deze haalt de berichten van de server waardoor er weer schijfruimte vrij komt (zoek op keyword: 'outlook').

Mocht dit geen optie zijn kunt u altijd overstappen op meer schijfruimte of een groter pakket (zoek keyword: 'upgraden').

Geavanceerde gebruikers: POP in plaats van IMAP

Het ophalen van e-mail kan op verschillende manieren. Er zijn namelijk verschillende protocollen hiervoor ontwikkelt. In onze handleiding outlook configureren wordt er standaard voor POP gekozen.

Wanneer u hier gekozen heeft voor IMAP zal de e-mail op de server bewaard blijven. Dit kan als gevolg hebben dat uw schijfruimte vol loopt. Wij raden u aan gebruik te maken van POP in plaats van IMAP. Volg hiervoor de handleiding outlook configureren.

Mocht dit geen optie zijn kunt u altijd overstappen op meer schijfruimte of een groter pakket.

Wijzigen abonnement

Wilt u meer schijfruimte voor uw website? Dit is natuurlijk geen enkel probleem. Neem contact met ons op voor meer informatie of zoek op het keyword 'upgraden' in de knowledgebase.