Ja, wij maken dagelijks een back-up van alle websites die bij ons op de servers staan. Deze back-up is echter bedoeld voor het opvangen van mogelijke storingen aan onze kant. U dient zelf te zorgen voor een back-up van uw website. Het controlepaneel DirectAdmin biedt de mogelijkheid om (periodiek) een volledige back-up te maken van uw website zodat u deze op uw eigen computer veilig kunt bewaren.

E-mail Backups:

Er is geen back-up beschikbaar van uw e-mail omdat u zelf bij het ophalen van de email op onze server kunt aangeven de berichten gedurende een aantal dagen op de server te laten staan. Wij hebben wel een back-up voor het geval onze server niet bereikbaar zou zijn, alle mail wordt dan afgeleverd bij onze fall-back mailservers. Deze servers zullen vervolgens de mail weer afleveren wanneer de server waarop uw account draait weer bereikbaar is. Dit geldt ook in het geval u een eigen mailserver draait en de MX-10 hebt aangepast. De Fallback mailservers proberen in geval van geen gehoor gedurende 7 dagen de mail nog af te leveren.