Ben je opzoek naar een back-up van je website, database of e-mailbestanden? Dan kun je, wanneer je een hosting pakket afneemt bij NetMatters, gebruik maken van de geavanceerde back-up manager in DirectAdmin.

Stappenplan

Om een back-up te downloaden of terug te zetten volg je onderstaande stappen.

Stap 1: Login op DirectAdmin.

Stap 2: Klik op je domeinnaam.

Stap 3: Onder extra features klik je op view/restore automatic backups.

Stap 4: Onder please select the backup you would like to download zie je de beschikbare backups.

Stap 5: Nu kun je aanvinken waar je een backup van wilt downloaden. Zo heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld enkel een backup van de database te downloaden of van bestanden. Je kunt ook alle opties selecteren als je van zowel de MySQL database, e-mail en de bestanden een backup wenst. Ook kun je het domein selecteren waarvan je een backup wenst te downloaden.

Stap 6: Als je een vinkje hebt gezet en een domeinnaam hebt geselecteerd, klik dan op download backup to...

Stap 7: De backup zal nu gereed worden gemaakt. De status hiervan kun je op deze pagina in de gaten houden. Als de backup klaar is kun je deze vinden in de Filemanager/FTP (in de directadminusername_restore map). Nadien kun je zelf bepalen welke bestanden je nodig hebt uit de backup en welke je wilt terugzetten.