Gratis website verhuisservice

Bij ieder webhosting hosting pakket is een gratis website verhuisservice inbegrepen tot een bepaald aantal dagen na aanschaf van het pakket. In dit artikel leggen we uit wat dit precies inhoudt en hoe de verhuisservice werkt.

Wat houdt het precies in?

De gratis website verhuisservice houdt in dat wij uw bestaande website(s) gratis verhuizen vanaf uw vorige hostingprovider naar NetMatters. Wij zetten uw website bestanden, eventuele MySQL databases, e-mailadressen en bijbehorende e-mails over naar uw webhostingpakket bij NetMatters.

U kunt geheel gratis van deze service gebruik maken voor uw websites, mits uw huidige provider gebruikt maakt van het DirectAdmin controlepaneel. Het aantal dagen dat u gebruik kunt maken van deze service is wel gelimiteerd tot 14 dagen na aanschaf van het hostingpakket. 

Wij kunnen geen uren besteden aan een verhuizing wanneer u één van de goedkoopste pakketten heeft gekocht. Mocht de verhuizing teveel tijd in beslag gaan nemen en is uw pakket te klein, dan communiceren wij dat naar u. U kunt dan altijd nog besluiten om te upgraden naar een groter pakket of om uw pakket te laten crediteren door ons.  Wij sturen u nooit achteraf een rekening zonder dit eerst met u gecommuniceerd te hebben en uw akkoord te hebben gekregen.

Wij zullen van te voren checken welke data wij voor u kunnen verhuizen. Het komt wel eens voor dat het niet mogelijk is de e-mailadressen en bijbehorende e-mails mee te verhuizen (afhankelijk van welk hostingprovider u nu zit). Wij zullen u hier uiteraard over informeren en u alternatieve methodes aanbieden om de e-mailadressen en bijbehorende e-mails toch te kunnen verhuizen.

De gratis website verhuisservice is enkel voor de website bestanden, MySQL databases, e-mailadressen en bijbehorende e-mails zelf. De domeinnaam verhuizen naar NetMatters dient u zelf in gang te zetten via onze website. Eventueel kunnen wij dit ook voor u doen als u ons de verhuiscode verstrekt. Een domeinnaam verhuizen naar NetMatters kost soms geld, afhankelijk van welke domeinnaamextensie u wilt verhuizen. U vindt de domeinnaamtarieven op deze pagina.

Heeft u geen recht (meer) op de gratis verhuisservice van uw website omdat de 14 dagen na aanschaf van uw pakket zijn verstreken? Dan kunnen wij uw websites alsnog voor u verhuizen naar NetMatters voor €40 exclusief BTW per uur. Wij brengen minimaal 1 uur in rekening en ronden naar boven af op hele uren.

Klinkt super! Verhuis mijn website!

Om uw website door ons te laten verhuizen dient u een helpdesk ticket aan te maken. Dat doet u door ons een e-mail te sturen. Vermeld daarbij de volgende informatie:

  • Welke website(s) wilt u verhuizen naar NetMatters?
  • Naar welk webhostingpakket bij NetMatters wilt u de websites verhuizen?
  • Wilt u ook dat wij uw e-mails en e-mailadressen meeverhuizen?
  • Stuur de logingegevens van het controlepaneel bij uw huidige hostingprovider mee.
  • Als dit een Wordpress , Joomla , Prestashop , Magento of ander cms betreft graag ook de logins meezenden van de backend op admin level zodat de site na overzetten door ons getest kan worden.
  • Als u wilt dat wij de domeinnaam of de domeinnamen ook verhuizen voor u, stuur dan de verhuiscode(s) mee.
  • Als u niet wilt dat wij de domeinnaam verhuizen, stuur ons dan de logingegevens van het controlepaneel waar wij de nameservers van de domeinnaam kunnen wijzigen. Indien u zelf de nameservers wilt wijzigen, houd er dan rekening mee dat wij van te voren geen tijdstip kunnen mededelen wanneer de websiteverhuizing afgerond zal worden.
  • LET OP : Graag niet zelf het domein overzetten voordat wij de verhuizing van de files hebben doorgevoerd, sommige hosting leveranciers staan geen externe domeinen toe. Dus mocht er toch iets misgaan kunnen wij het domein dan niet meer terugkoppelen aan de oude hosting! En de verhuizing van de site bestanden voltooien.
Was dit antwoord nuttig? 62 gebruikers vonden dit artikel nuttig (0 Stemmen)