Hoe installeer ik een Lets Encrypt SSL certificaat?

NetMatters biedt de mogelijkheid voor een gratis SSL certificaat van Let's Encypt aan op alle webhostingpakketten. De SSL certificaten van Let's Encrypt zijn geen Wildcard SSL certificaten en laten ook geen bedrijfsnaam zien in de adresbalk van de browser. Wilt u een Wildcard of Uitgebreide Validatie SSL certificaat, kijk dan naar ons aanbod van SSL certificaten.

Stap 1

- Login in Directadmin.
- Als je meerdere domeinnamen onder je pakket hebt klik je op de betreffende domeinnaam.
- Onder het kopje "Advanced Features" in het hoofdmenu van Directadmin klik je op "SSL Certificates".

Stap 2

- Selecteer "Free & Automatic certificate from Let's Encrypt" (Let op! 2 vakjes selecteren, in het grijs en het blauw)
- Vul alle gegevens verder in.
- Kies bij de optie Key Size (bits) voor: 4096
- Kies bij de optie Certificate Type voor: SHA256

Ingevuld krijg je dan het volgende te zien:

Wanneer je klaar bent, klik je op “Save” aan de onderkant van het scherm en het certificaat wordt aangevraagd en geïnstalleerd.

Stap 3

Ga terug naar de hoofdpagina van Directadmin, klik op "Domain administration" en klik vervolgens op je domeinnaam.

• Zorg er voor dat 'Secure SSL' aangevinkt is.
  • Selecteer "Use a symbolic link from private_html to public_html - allows for same data in http and https" om de bestanden van de website in de public_html te kunnen blijven gebruiken. Als je deze optie niet selecteert dan dien je de website bestanden te verplaatsen naar de map private_html.

Stap 4

Nu het certificaat is geïnstalleerd en ingesteld kun je een HTTPS verbinding voor je bezoekers forceren. Klik hier om te zien hoe je dat doet.