NetMatters biedt de mogelijkheid voor een gratis SSL certificaat van Let's Encypt aan op alle webhostingpakketten. De SSL certificaten van Let's Encrypt zijn geen Wildcard SSL certificaten en laten ook geen bedrijfsnaam zien in de adresbalk van de browser. Wilt u een Wildcard of Uitgebreide Validatie SSL certificaat, neem dan even contact met ons op.

Stap 1

- Login in Directadmin.
- Als u meerdere domeinnamen onder uw pakket hebt klik dan op de betreffende domeinnaam.
- Onder het kopje "Advanced Features" in het hoofdmenu van Directadmin klikt u op "SSL Certificates".

Stap 2

• Selecteer "Free & Automatic certificate from Let's Encrypt" (Let op! 2 vakjes selecteren)
  • Vul alle gegevens verder in.
  • Kies bij de optie Key Size (bits) voor: 4096
  • Kies bij de optie Certificate Type voor: SHA256
  • Kies bij de opties Let's Encrypt Certificate Entries in ieder geval de volgende opties:
    • domein.nl
    • mail.domein.nl
    • ftp.domein.nl
    • pop.domein.nl
    • www.domein.nl

Ingevuld krijgt u dan het volgende te zien:

Wanneer u klaar bent, klikt u op “Save” aan de onderkant van het scherm en het certificaat wordt aangevraagd en geïnstalleerd.

Stap 3

Ga terug naar de hoofdpagina van Directadmin, klik op "Domain administration" en klik vervolgens op je domeinnaam.

• Zorg er voor dat 'Secure SSL' aangevinkt is.
  • Selecteer "Use a symbolic link from private_html to public_html - allows for same data in http and https" om de bestanden van de website in de public_html te kunnen blijven gebruiken. Als u deze optie niet selecteert dan dient u de website bestanden te verplaatsen naar de map private_html.

Stap 4

Nu het certificaat is geïnstalleerd en ingesteld kunt u eventueel een HTTPS verbinding voor uw bezoekers forceren. Klik hier om te zien hoe je dat doet.