Waarom moet ik mijn e-mailadres te bevestigen voor mijn domeinnaam?

Het ICANN stelt het verplicht het e-mailadres van elke eigenaar van een door hen beheerde gTLD te verifiëren. ICANN is wereldwijd de overkoepelende organisatie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van oa. .com en .net domeinnamen. 


Nieuwe domeinregistraties

Wanneer je een domeinnaam besteld met een e-mailadres dat nog niet geverifieerd is zul je op het desbetreffende adres een e-mail van ons ontvangen met de vraag je e-mailadres te bevestigen door op een link te klikken. Deze bevestiging dient binnen 14 dagen te worden uitgevoerd. 

Bestaande domeinen

Voor bestaande domeinnamen zal geen verificatieproces gestart worden. Alleen wanneer een nieuw domein met ditzelfde e-mailadres wordt geregistreerd of gewijzigd ontvang je een verificatie e-mail. 

E-mailadres meerdere keren verifiëren

In sommige gevallen moet een e-mailadres meerdere keren geverifieerd worden. Als je bijvoorbeeld een .com domeinnaam registreert bij NetMatters en een .net bij een andere partij, dan zullen beide partijen je e-mailadres moeten verifiëren. Het is belangrijk om in beide gevallen je e-mailadres te verifiëren.

 
Was dit antwoord nuttig? 0 gebruikers vonden dit artikel nuttig (0 Stemmen)