Voor het maken van een verbinding met de FTP-server via Filezilla is het van belang dat je dit op de volgende manier doet. Maak allereerst geen gebruik van de ‘Quickconnect’ mogelijkheid voor het maken van de verbinding. Onlangs is er een update geweest van Filezilla, hierbij is in Filezilla bij de quickconnect / snelverbinden optie, het gebruik van TLS geforceerd. TLS wordt helaas (nog) niet ondersteund door de FTP-servers, waardoor je geen verbinding meer krijgt.

1.  Ga naar File (bestand)

2. Vervolgens klik je op Sitemanager (sitebeheer)

3. Klik op ‘New Site’

4. Vervolgens vul je bij de host in: ftp.jouw-eigen-domein.tld (let op: jouw-eigen-domein.tld vervang je dus met de domeinnaam waarnaar je verbindt).

5. Klik nu op de balk achter Encryption (versleuteling). Er worden nu 4 opties zichtbaar.
    Kies voor ‘Only use plain FTP (insecure)’ / Gebruik platte FTP (onveilig)

6. Bij Login Type kies je voor ‘Normal’

7.  Nu kun je je FTP-gebruikersnaam en wachtwoord ingeven. Vervolgens klik je op ‘Connect’ (verbinden).